Регистрация

Самоси с пълнеж по избор

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
587
Оцени рецептата

За зеленчуковия пълнеж:

4 с.л. зехтин

450 г картофи, обелени и нарязани на ситни кубчета

2 скилидки чесън, обелен, счукан

1 ч жълт лук, обелен и ситно нарязан

1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган

2 ч.л. Гарам Масала

1 с.л. кориандър, пресен, нарязан

1 щипка лют червен пипер

1/2 ч.л. куркума

2 ч.л. лимонов сок

1 ч грах, замразен и размразен

Сол на вкус

За месната плънка:

1 с.л. олио

2 скилидки чесън, обелен, счукан

1 средно голяма глава жълт лук; обелен и ситно нарязан

225 г фино смляно агнешко

225 г фино смляно телешко

1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган

2 с.л. Гарам Масала

1 с.л. кориандър, пресен, нарязан

1/2 ч.л. куркума

1 щипка лют червен пипер

1/4 ч.л. канела

2 ч.л. лимонов сок

Сол на вкус

За тестото:

2 ч универсално брашно

6 с.л. растително масло

1 ч.л. сол

1/2 ч вода

Олио за пържене

 

За зеленчуковия пълнеж: Загрейте голям тиган и добавете олиото, картофите, чесъна, лука и джинджифила. Покрийте и гответе на слаб в продължение на 10 минути, за да се задушат картофите. Разбърква се няколко пъти. Не оставяйте да покафенеят. Добавете останалите съставки и продължете готвенето, покрито, докато картофите и грахът омекнат - 5 минути. Заделете да се охлади.

За месната плънка: Сотирайте всички съставки, докато по-голямата част от течността се абсорбира. Заделете да се охлади.

За тестото: С помощта на вилица, смесете брашното, олиото и солта. Добавете водата и омесете гладко тесто. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 часа. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 часа. Замесете тестото за 1 минута. Срежете наполовина. Нарежете всяка на 12 парчета. Разточете на кръгове с диаметър 18 см. Срежете всеки кръг наполовина. Увийте на фуния. Вземете фунията и придържайте с пръсти. Напълнете и запечатайте с вода, така че да се получи триъгълник. Изпържете на маслена баня за 2-3 мин. от всяка страна. Отцедете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта