Регистрация

Самоси с месна и зеленчукова плънка

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
495
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

За зеленчуковата плънка: 

4 с.л. олио 

450 г картофи, обелени и нарязани на малки кубчета 

2 скилидки чесън, обелен, счукан 

1 ч жълт лук, обелен и ситно нарязан 

1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган 

2 ч.л. Гарам Масала 

1 с.л. кориандър, пресен, нарязан 

1 щипка лют червен пипер 

1/2 ч.л. куркума 

2 ч.л. лимонов сок 

1 ч грах, замразен и размразен 

Сол на вкус  

За месната плънка:

1 с.л. олио

2 скилидки чесън, обелен, счукан 

1 ч жълт лук, обелен и ситно нарязан 

225 г фино смляна агнешка кайма 

225 г фино смляна телешка кайма 

1 ч.л. джинджифил, пресен, настърган 

2 с.л. Гарам Масала 

1 с.л. кориандър, пресен, нарязан 

1/2 ч.л. куркума 

1 щипка лют червен пипер 

1/4 ч.л. канела 

2 ч.л. лимонов сок 

Сол на вкус 

За тестото:

2 ч универсално брашно 

6 с.л. растително масло 

1 ч.л. сол 

1/2 чаша вода 

Олио за пържене 

 

 

Начин на приготвяне:

За зеленчуковия пълнеж: Загрейте голям тиган и добавете олиото, картофите, чесъна, лука и джинджифила. Покрийте и гответе на слаб в продължение на 10 минути, за да се задушат картофите. Разбърква се няколко пъти. Не оставяйте да покафенеят. Добавете останалите съставки и продължете готвенето, покрито, докато картофите и грахът омекнат - 5 минути. Заделете да се охлади. За месната плънка: Сотирайте всички съставки, докато по-голямата част от течността се абсорбира. Заделете да се охлади. За тестото: С помощта на вилица, смесете брашното, олиото и солта. Добавете водата и омесете гладко тесто. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 часа. Замесете тестото за 1 минута. Срежете наполовина. Нарежете всяка на 12 парчета. Разточете на кръгове с диаметър 18 см. Срежете всеки кръг наполовина. Увийте на фуния. Вземете фунията и придържайте с пръсти. Напълнете с едната от двете плънки и слепете краищата с вода. Изпържете на маслена баня за 2-3 мин. от всяка страна. Отцедете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта