Салата Гадо-гадо със зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г бяло зеле, нарязано тънко
1/4 ч сусамово олио
1 голяма глава лук, нарязан на четвъртинки
1 зелена чушка, без семената, тънко нарязана
170 г пресни соеви кълнове
1 прясно зелено чили, без семената, ситно нарязано
1 скилидка чесън, счукана
2 лука шалот, нарязани ситно
1/2 ч.л. кимион
1/3 ч гладко фъстъчено масло
3 с.л. лимонов сок
3 капки лют сос
1/3 ч вода
Червени чушки, на ленти (по желание)
Сгорещете 2 супени лъжици сусамово олио в тиган. Добавете зелето, лука, тънко нарязаната чушка, кълновете и чилито и се запържва на силен огън за 3-4 минути, като се разбърква непрекъснато. Сваля се от огъня. Сложете сместа в чиния за сервиране и охладете.
За да направите соса, сгорещете останалото сусамово олио в тенджера. Добавете чесъна, лука и кимиона и се запържва леко за 5 минути. Добавете фъстъченото масло и гответе на слаб огън за 2 минути. Прибавете лимоновия сок, лютия сос и водата и сгорещете леко, докато се получи достатъчно гъст сос. Гарнирайте соса с ивици чушка, ако желаете и поднесете с охладените зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ