Румаки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пилешки дробчета
225 г воден кестен; отцеден
12 ленти бекон
1/4 ч соев сос
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. китайска подправка "5 подправки" или
1/2 ч.л. къри на прах
Срежете пилешките дробчета на половинки или на големи парчета. Срежете по-големите водни кестени на половинки. Срежете лентите бекон наполовина по широчина. Увийте парче бекон около парче черен дроб и кестен, забодете краищата с клечка за зъби. Поставете ги в плитка тавичка за пай. Смесете соевия сос с подправките и се изсипва върху ордьоврите; оставете в хладилника за около 1/2 час преди сервиране. Загрейте грил или скара и ги изпечете, докато беконът е хрупкав, около 20 минути, като се обръщат, докато покафенеят от всички страни. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ