Рулца с ечемичена плънка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч.л. сол
1 ч ечемик
2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1/2 ч.л. смлян джинджифил
3 с.л. сусамово или растително масло
4 стръка зелен лук, нарязан
1 червена чушка, нарязана
226 г китайско зеле бок чой, накъсано
1 с.л. оризово вино или бял винен оцет
1 пакет готови кори за пролетни рулца
Олио за пържене
В тенджера, сложете 4 чаши вода и 1/2 чаена лъжица сол да заври. Добавете ечемика; намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 45 минути, докато ечемикът омекне и водата се абсорбира. В тиган запържете джинджифила в масло за една минута. Добавете лука и червената чушка. Пържи се, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат. Добавете зелето, гответе още около минута, докато поомекне. Отстранете от огъня. Прибавете оризовия оцет, 1 чаена лъжичка сол и ечемика. За всяка рулце, намажете с четка готовите кори с 1 чаена лъжичка вода. Поставете непълна ½ ч от сместа с ечемика хоризонтално през центъра на кората, като оставите 5 см граница от всички страни. Сгънете долния и горния край плътно върху плънката, а след това припокрийте лявата и дясната страна. Завийте плътно върху плънката. Повторете с останалите кори и плънка с ечемик. В дълбок тиган, сгорещете олиото за пържене на 190 градуса. Трябва да има достатъчно, за да се изпържат рулцата на маслена баня, Изпържете ги на партиди до златисто и до хрупкава коричка. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервира се със соев сос, ако желаете. За 12 рулца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ