Регистрация

Рулца с ечемичена плънка

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
158
Оцени рецептата

1 1/2 ч.л. сол

1 ч ечемик

2 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1/2 ч.л. смлян джинджифил

3 с.л. сусамово или растително масло

4 стръка зелен лук, нарязан

1 червена чушка, нарязана

226 г китайско зеле бок чой, накъсано

1 с.л. оризово вино или бял винен оцет

1 пакет готови кори за пролетни рулца

Олио за пържене

 

В тенджера, сложете 4 чаши вода и 1/2 чаена лъжица сол да заври. Добавете ечемика; намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 45 минути, докато ечемикът омекне и водата се абсорбира. В тиган запържете джинджифила в масло за една минута. Добавете лука и червената чушка. Пържи се, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат. Добавете зелето, гответе още около минута, докато поомекне. Отстранете от огъня. Прибавете оризовия оцет, 1 чаена лъжичка сол и ечемика. За всяка рулце, намажете с четка готовите кори с 1 чаена лъжичка вода. Поставете непълна ½ ч от сместа с ечемика хоризонтално през центъра на кората, като оставите 5 см граница от всички страни. Сгънете долния и горния край плътно върху плънката, а след това припокрийте лявата и дясната страна. Завийте плътно върху плънката. Повторете с останалите кори и плънка с ечемик. В дълбок тиган, сгорещете олиото за пържене на 190 градуса. Трябва да има достатъчно, за да се изпържат рулцата на маслена баня, Изпържете ги на партиди до златисто и до хрупкава коричка. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервира се със соев сос, ако желаете. За 12 рулца.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта