Регистрация

Рулца от тортия с телешка кайма и кашкавал

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
520
Оцени рецептата

1 глава лук; настърган

1 ч.л. олио

225 г телешка кайма

1 ч.л. сол

1 ч.л. кимион

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч.л. лют сос

18 тортили, пресни

2 ч сирене или кашкавал; настърган

Мазнина

 

Запържете лука в олиото в тиган. Когато лукът омекне, добавете каймата и гответе, докато сместа побелее. Добавете солта, кимиона, чесъна и лютия сос; гответе около 5 минути, за да се смесят ароматите. Сложете две или повече супени лъжици от сместа върху единия край на всяка тортия, прибавете 2 - 3 супени лъжици настъргано сирене или кашкавал. Навийте внимателно на руло; закрепете краищата с клечка за зъби. Поставете в телена кошница и изпържете в горещата мазнина докато станат хрупкави.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта