Рулца от оризова хартия с екзотичен пълнеж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
100 г скариди, небелени
100 г пилешко месо
100 г целина
100 г гъби
Подправки:
1 с.л. или шери
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. сусамово олио
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. захар
Друго:
50 г бамбукови кълнове (или моркови)
300 г оризова хартия
100 г шунка
10 г кориандър (12 стръка)
За овалване:
4 белтъка
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. вода
За сладкия сос:
1 с.л. барбекю сос
1/2 ч вода
1. Нарежете съставките за пълнежа. Подправят се със сместа с подправките.
2. Нарязваме бамбука на 12 ленти всеки с по 5 см дължина и 0,5 см широчина.
3. Нарежете шунката на 24 ленти. Във всяко парче оризова хартия поставете по едно клонче кориандър, 2 ленти шунка и 1/12 от нарязаните съставки за пълнежа. Поставете една лента бамбук отгоре, като половината трябва да остане навън. Навийте на руло.
4. Смесете съставките за овалване с 2 с.л. вода и покрийте всяко руло.
5. Смесете барбекю соса с водата и оставете да къкри, докато се сгъсти. Заделете.
6. Сгорещете олио в тиган и запържете рулцата на маслена баня в продължение на 3 минути, след това увеличете огъня и продължете пърженето още 3 минути. Отцедете и сервирайте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ