Регистрация

Руло с рачешко суфле

Автор:
desislavva
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
219
Оцени рецептата

1/2 ч масло

1/2 ч брашно

2 ч мляко

4 яйчни жълтъка

1/2 ч.л. сол

щипка червен пипер

2 ч.л. наситнен лук

4 белтъка

1/3 ч пармезан

За плънката с рачешко:

4 стръка зелен лук (нарязан ситно)

2 с.л. масло

2 пакета (170 г) рачешко месо

85 г крема сирене

1/3 ч равни количества сметана и мляко

2 ч.л. наситнен магданоз

сос табаско

Сол и черен пипер на вкус

 

Намаслете подходяща тавичка и я постелете с восъчна хартия. Намажете леко и набрашнете. Загрейте маслото и свалете от огъня. Прибавете брашното. Гответе на слаб огън, като се разбърква, докато заври леко. Отстранете от огъня и добавете млякото. Сгорещете до кипене, като разбърквате непрекъснато, за 1 минута. Отстранете от огъня, разбийте жълтъците, един по един в сместа, добавете сол, пипер, лука и сиренето. Охлажда се на стайна температура, покрито. Загрейте фурната на 180ºС. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете 1/4 от белтъците при сместа и разбъркайте, след което по същия начин добавете и останалите белтъци. Пече се докато бухне и се оформи златисто кафява коричка - 35-45 минути. Веднага разхлабете суфлето от ръбовете на съда и обърнете върху покрита с кърпа решетка. Намажете с пълнежа. Навийте на руло откъм тесния край и нарежете на филийки, когато изстине. Запържете зеления лук в масло, като разбърквате, до омекване. Прибавете при останалите съставки и сгорещете. Поръсете суфлето и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта