Руло от суфле с плънка от скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За рулото:
1/4 ч + 2 с.л. брашно
1 1/2 ч мляко
3 жълтъка
3/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. смлян бял пипер
1/8 ч.л. смляно индийско орехче
4 белтъка
За плънката:
1 ½ ч вода
226 г небелени средни пресни скариди
2 пакета крема сирене, меко (85 г всяко)
2 с.л. сметана
1 ч.л. паста от хрян
3 капки лют сос
Щипка сол
Щипка пипер
Чесън на прах
2 с.л. нарязан зелен лук
На рулото: Намаслете дъното и стените на тавичка с размери 38 x 25 см с олио. Постелете дъното на съда с восъчна хартия, като оставите хартията да излезе от краищата на тавата. Намажете хартията с масло и поръсете с брашно. Заделете. Смесете брашното и 1/2 чаша мляко в малка тенджера, като се разбърква, докато са добре смесени. Прибавете останалата 1 чаша мляко. Гответе на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Разбийте жълтъците в малка купа с електрически миксер на висока скорост, до сгъстяване и побеляване. Постепенно прибавете около една четвърт от горещата смес при жълтъците, а тази смес прибавете към останалата гореща смес, като се разбърква непрекъснато. Прибавете сол, черен пипер и индийско орехче. Прехвърлете сместа в голяма купа и оставете да се охлади. Разбийте белтъците на сняг и ги смесете с млечната смес. Разпределете равномерно в приготвената тавичка, печете на 190ºС за 20 - 25 минути или докато леко покафенее. Извадете от фурната; разхлабете краищата на суфлето с метална шпатула. Веднага покрийте тавата с навлажнена памучна кърпа и обърнете тавата и кърпата заедно, така че суфлето да остане върху кърпата. Внимателно отлепете восъчната хартия. Покрийте суфлето с чисто парче восъчна хартия и като започнете от дългата страна, навийте суфлето на руло, заедно с восъчната хартия и кърпата. Охлажда се напълно върху решетка; оставете в хладилника за 3 - 4 часа. Внимателно развийте суфлето и намажете с плънката от скариди. Завийте плътно, увийте в найлон. Оставете в хладилника за 3 часа. Махнете найлоновата обвивка и нарежете на 27 филийки с дебелина 1,5 см с помощта на електрически нож. Украсете с цели скариди и свежи клончета магданоз по желание.
На плънката: Сложете вода да заври, добавете скаридите и гответе 3 до 5 минути или докато скаридите порозовеят. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Покрийте и сложете в хладилника. Обелете и почистете скаридите; нарежете ги на кубчета и заделете. Смесете крема сиренето и следващите пет съставки в средна купа; разбийте на умерена скорост с електрически миксер, до гладкост. Прибавете нарязаните скариди и зеления лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ