Ризото Примавера
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 лимон
5 1/2 ч пилешки бульон
3 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, ситно нарязан
1 стрък целина, нарязан на 0,5 см парчета
1 1/2 ч ориз
2 средно големи картофа - обелени и нарязани на кубчета
115 г пресен зелен фасул - подрязан
3 средно големи домата, нарязани на 0,5 см парчета
1 малък морков, нарязан на 0,5 см парчета
115 г аспержи - почистени, нарязани на 0,5 см парчета
1 1/4 ч белен пресен грах - или замразен, размразен
1 консерва артишок във вода, отцеден
Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус
1/4 ч безсолно масло - нарязано на парчета
1 ч пармезан - прясно настърган
Сложете пилешкия бульон да къкри в тенджера. Намалете огъня до слаб. Покрийте и поддържайте топло. Сгорещете зехтина в голяма тенджера на умерен огън.. Добавете лука и целината и запържете 3 минути. Добавете ориза и се разбърква около 30 секунди. Добавете картофите, боба, доматите и морковите и задушете 10 минути, като добавите малко бульон, ако стане прекалено сухо. Добавете 1/2 чаша бульон при ориза, намалете огъня и оставете да къкри, докато течността се абсорбира, като се разбърква често. Продължете да прибавяте бульон, по половин чаша наведнъж, като се разбърква често и оставите да се абсорбира напълно след всяко добавяне преди да добавите още. Добавете артишока, аспержите и граха на около половината време от готвенето, когато е използван малко повече от половината бульон. Продължете да прибавяте бульон по същия начин, докато оризът поомекне. Отстранете от огъня. Поръсете със сол и пипер. Добавете маслото, след това сиренето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ