Регистрация

Ризото Примавера

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
650
Оцени рецептата

1/2 лимон

5 1/2 ч пилешки бульон

3 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, ситно нарязан

1 стрък целина, нарязан на 0,5 см парчета

1 1/2 ч ориз

2 средно големи картофа - обелени и нарязани на кубчета

115 г пресен зелен фасул - подрязан

3 средно големи домата, нарязани на 0,5 см парчета

1 малък морков, нарязан на 0,5 см парчета

115 г аспержи - почистени, нарязани на 0,5 см парчета

1 1/4 ч белен пресен грах - или замразен, размразен

1 консерва артишок във вода, отцеден

Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

1/4 ч безсолно масло - нарязано на парчета

1 ч пармезан - прясно настърган

 

Сложете пилешкия бульон да къкри в тенджера. Намалете огъня до слаб. Покрийте и поддържайте топло. Сгорещете зехтина в голяма тенджера на умерен огън.. Добавете лука и целината и запържете 3 минути. Добавете ориза и се разбърква около 30 секунди. Добавете картофите, боба, доматите и морковите и задушете 10 минути, като добавите малко бульон, ако стане прекалено сухо. Добавете 1/2 чаша бульон при ориза, намалете огъня и оставете да къкри, докато течността се абсорбира, като се разбърква често. Продължете да прибавяте бульон, по половин чаша наведнъж, като се разбърква често и оставите да се абсорбира напълно след всяко добавяне преди да добавите още. Добавете артишока, аспержите и граха на около половината време от готвенето, когато е използван малко повече от половината бульон. Продължете да прибавяте бульон по същия начин, докато оризът поомекне. Отстранете от огъня. Поръсете със сол и пипер. Добавете маслото, след това сиренето.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта