Регистрация

Рибен пудинг

Автор:
marto
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
736
Оцени рецептата

1 с.л. масло; меко

2 с.л. галета

680 г треска, филе

1/2 ч лека сметана + 1 ч пълномаслена сметана

2 ч.л. сол

1 1/2 с.л. царевично нишесте

 

Намажете дълбок съд за печене с масло и поръсете равномерно с галетата. Нарежете рибата на малки парченца и поставете по няколко парчета наведнъж в блендер, заедно с няколко супени лъжици от комбинираната сметана. Смесват се на висока скорост. Поставете рибеното пюре в голяма купа, разбийте с 2 супени лъжици сол и 1 1/2 супени лъжици царевично нишесте и бавно добавете останалата сметана, като разбивате енергично, докато сместа е много лека и пухкава. Изсипва се в подготвената формичка и загладете отгоре с шпатула. Загрейте фурната до 180С. Покрийте с намазан с масло лист алуминиево фолио и затворете плътно. Печете на водна баня, докато клечка за зъби, пъхната в средата, излезе суха и чиста. Извадете от фурната и оставете за 5 минути. Извадете от формичката и поднесете, нарязано на филийки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта