Рибени кюфтенца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2,2 кг риба; равни количества щука, шаран и т.н.
3 глави лук, нарязани на парчета
Стрък целина, нарязан
3 големи моркова, нарязани
вода; за покриване
Сол; на вкус
Бял пипер; на вкус
4 яйца
2 с.л. галета
сол на вкус
бял пипер на вкус
1/4 ч вода
Моркови; нарязани
Лук; нарязан
Цвекло; нарязано на филийки
Отделете филето на рибата и сложете останалата риба (глави, кости и т.н.) в голяма тенджера, заедно с 3 глави лук, нарязани, 1 стрък целина, нарязана, 2 големи моркова, нарязани и вода, колкото да ги покрие. Добавете сол на вкус, бял пипер на вкус и оставете да заври.
В кухненски робот смесете 1 глава лук, 4 яйца, добавете сместа към смляното филе риба и добавете 2 с.л. галета, сол на вкус, бял пипер на вкус и 1/4 чаша вода. Оформете сместа с рибата на топчици.
В друг съд, подредете слой цвекло на дъното, след това малко нарязани моркови, лук и отгоре рибените кюфтенца. Повторете всички слоеве, без цвеклото, като завършите с моркови. Изсипете бульона от другата тенджера върху рибата. Оставете да къкри, покрито в продължение на 2 часа. Когато се охлади, извадете рибните топки в поднос и гарнирайте с нарязаните варени моркови. Прецедете бульона и охладете. Сервирайте с желиран бульон и прясно смлян хрян.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ