Регистрация

Рибени кюфтенца

Автор:
яна маринова
|
Дата:
13 Jun
|
Видяна:
843
Оцени рецептата

2,2 кг риба; равни количества щука, шаран и т.н.

3 глави лук, нарязани на парчета

Стрък целина, нарязан

3 големи моркова, нарязани

вода; за покриване

Сол; на вкус

Бял пипер; на вкус

4 яйца

2 с.л. галета

сол на вкус

бял пипер на вкус

1/4 ч вода

Моркови; нарязани

Лук; нарязан

Цвекло; нарязано на филийки

 

Отделете филето на рибата и сложете останалата риба (глави, кости и т.н.) в голяма тенджера, заедно с 3 глави лук, нарязани, 1 стрък целина, нарязана, 2 големи моркова, нарязани и вода, колкото да ги покрие. Добавете сол на вкус, бял пипер на вкус и оставете да заври.

В кухненски робот смесете 1 глава лук, 4 яйца, добавете сместа към смляното филе риба и добавете 2 с.л. галета, сол на вкус, бял пипер на вкус и 1/4 чаша вода. Оформете сместа с рибата на топчици.

В друг съд, подредете слой цвекло на дъното, след това малко нарязани моркови, лук и отгоре рибените кюфтенца. Повторете всички слоеве, без цвеклото, като завършите с моркови. Изсипете бульона от другата тенджера върху рибата. Оставете да къкри, покрито в продължение на 2 часа. Когато се охлади, извадете рибните топки в поднос и гарнирайте с нарязаните варени моркови. Прецедете бульона и охладете. Сервирайте с желиран бульон и прясно смлян хрян.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта