Регистрация

Рачешки кюфтенца с къри сос

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
209
Оцени рецептата

1 3/4 ч универсално брашно

1 1/2 ч топла вода

2 с.л. растително масло

2 ч.л. бакпулвер

1/8 ч.л. сол

450 г рачешко месо

3/4 ч галета

4 големи белтъка, разделени

3 с.л. нарязан магданоз

Сол и черен пипер на вкус

Допълнително брашно и растително масло за пържене

За къри соса:

1 1/2 с.л. зехтин

1 малка скилидка чесън, счукан

1 ч.л. къри на прах

1/2 ч майонеза

1/2 ч сметана

2 с.л. портокалов сок

1 с.л. захар

1 с.л. пресен лимонов сок

1 с.л. чътни

 

Смесете първите пет съставки в средно голяма купа. Оставете течното тесто да престои 1 час на стайна температура. Смесете на рачешкото, галетата, два белтъка и магданоза в голяма купа. Подправя се със сол и черен пипер. Разделете сместа на 24 купчинки и притиснете всяка здраво на кюфтенце. Оваляйте всяко кюфте в брашно и изтръскайте излишното. Непосредствено преди пържене, разбийте останалите белтъци в малка купа на сняг. Прибавете при тестото. Загрейте олиото във фритюрник или тежка тенджера, до 180ºС. Потопете рачешките кюфтенца, едно по едно, в тестото, така че да се покрият напълно. Внимателно пуснете в маслото. Повторете с останалите топчици и гответе до бледо златисто кафяво, около 5 минути. Прехвърлете с лъжица върху хартиени кърпи, за да се отцедят. Сервира се с къри сос. Прави 24 кюфтенца.

На соса:

Загрейте олиото в малък тиган на среден огън. Добавете чесъна и запържете леко в продължение на 1 минута. Добавете кърито на прах и разбъркайте в продължение на 1 минута. Прехвърлете сместа в блендер. Добавете останалите съставки и пасирайте, до гладкост. Изсипете в купа. Поднесете с кюфтенцата.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта