Регистрация

Рачешки кюфтенца с горчица

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
268
Оцени рецептата

1 яйце

1 чаена лъжичка дижонска горчица

1 супена лъжица лимонов сок, прясно изцеден

6 супени лъжици зехтин, разделени

1/2 чаена лъжичка сол

прясно смлян черен пипер

450 г рачешко месо

1/2 чаша галета

лют червен пипер

4 с.л. масло

магданоз

резен лимон

сос тартар

 

С електрически миксер или телена бъркалка, разбийте горчицата, лимоновия сок и яйцето, докато се смесят хубаво. Докато разбивате енергично, постепенно добавете 4 с.л. зехтин при яйчената смес на тънка струя. Когато сместа стане гладка и кремообразна, добавете сол и черен пипер.

Внимателно добавете рачешкото месо, галетата и лютия червен пипер. Оформете 8 кюфтенца, всяко с дебелина 1,5 см. Разтопете маслото заедно с останалите 2 с.л. зехтин на умерен огън. Запържете леко кюфтенцата до готовност - 2 до 3 минути, обърнете внимателно и изпържете и от другата страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервирайте веднага с магданоз, резени лимон и сос тартар, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта