Регистрация

Рачешки кюфтенца с авокадо

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
577
Оцени рецептата

900 г рачешко месо

Сол

1 ч нарязан на кубчета зелен лук

1/4 ч галета

1 авокадо, обелено и нарязано

Царевично олио за пържене на маслена баня

универсално брашно

2 яйца

1/2 ч люта салца

 

Сложете пергаментова хартия в тавичка. Смесете рачешкото, 1 ч зелен лук и авокадото в голяма купа. Смесете яйцата, салцата и солта, прибавете ги при рачешкото. Прибавете галетата. Оформете сместа на топчици. Поставете ги в приготвената тавичка. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за 3 часа. Загрейте фурната до най-ниската степен. Постелете друга тава с хартиени кърпи. Налейте олио в голям тиган и сгорещете до 180 градуса. Оваляйте кюфтенцата в брашно. Внимателно изпържете в сгорещеното олио до златисто кафяво, около 2 минути от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Прехвърлете върху хартиените кърпи и дръжте на топло във фурната, докато се изпържат всички кюфтенца. Гарнира се със зелен лук и се сервира веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта