Регистрация

Рачешки дъмплинги с къпинов сос

Автор:
roni
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
222
Оцени рецептата

За соса:

1/2 ч пюре от къпини

1/2 ч саке или сухо шери

1 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. сол (на вкус)

1/2 ч.л. червен пипер люспи (на вкус)

1/2 ч.л. джинджифил, настърган

1 ч.л. лимонов сок

2 скилидки чесън, накълцан

1 1/2 с.л. мед

За пълнежа:

85 г спанак, пресен

1 с.л. масло

4 с.л. лук, нарязан ситно

85 г крема сирене

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. галета

450 г рачешко месо, накъсано, сварено

сол, черен пипер, табаско (по желание)

36 готови кори за дъмплинги

Растително масло

 

На пюрето от къпини: Сложете 1 чаша пресни или размразени цели замразени къпини в пасатор или кухненски робот и разбийте до гладкост. Добавете захар на вкус.

На соса: Смесете всички съставки за соса в тенджера. Оставете да заври на средно висока температура. Намалете котлона и варете, докато се сгъсти. Оставете да престои за една нощ.

На плънката: Махнете стъблата и измийте спанака. Кипнете го във вода и нарежете ситно. Заделете. Разтопете маслото в тиган и запържете леко лука до прозрачност. Нарежете крема сиренето на малки парченца. Намалете котлона до слаб и добавете крема сиренето. Когато сиренето започне да омеква, добавете лимоновия сок и разбъркайте. Свалете тигана от котлона и прибавете галетата, рачешкото месо и спанака.

На дъмплингите:

Сложете 1 - 2 супени лъжици от плънката във всяка кора и запечатайте според указанията на опаковката. Поставете един слой дъмплинги в горещо олио и запържете за 2 - 3 минути до златисто кафяво. Отцедете върху хартия и сервирайте веднага със сос от къпини.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта