Раци с мека черупка в сос от черен боб и чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч олио за пържене на маслена баня
4 рака с мека черупка
2 с.л. олио за пържене
За подправяне: Смесете в купа:
2 с.л. солен черен боб, изплакнат с гореща вода, отцеден и пюриран
4 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. джинджифил, настърган
2 сушени червени люти чушки, накъсани на малки парченца, със семената
1 стрък зелен лук, наситнен
1/2 ч зелени или червени чушки, нарязани
За соса: Смесете в купа:
1 1/2 с.л. сухо шери
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. мононатриев глутамат, по желание
2 с.л. светъл соев сос
1/4 ч пилешки бульон
1 ч.л. царевично нишесте, смесено с
2 с.л. студена вода
1. Сгорещете 1 ч олио в уок или дълбок тиган. Добавете раците и пържете, докато станат оранжеви. Отцедете раците и изхвърлете олиото. Измийте и подсушете тигана.
2. Сгорещете тигана на силен огън. Добавете 2 с.л. олио. Когато се сгорещи, добавете сместа за подправяне. Запържете, като разбърквате за 30 сек. Добавете чушката и разбъркайте за около 10 секунди. Добавете сместа за соса. Върнете раците в тигана. Покрийте, намалете огъня до слаб и варете, докато сосът заври. Добавете царевичното нишесте и водата. Разбъркайте и гответе, докато сосът се сгъсти. Сложете в чиния за сервиране. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ