Регистрация

Раци с мека черупка в сос от черен боб и чили

Автор:
Надежда
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
522
Оцени рецептата

1 ч олио за пържене на маслена баня

4 рака с мека черупка

2 с.л. олио за пържене

За подправяне: Смесете в купа:

2 с.л. солен черен боб, изплакнат с гореща вода, отцеден и пюриран

4 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. джинджифил, настърган

2 сушени червени люти чушки, накъсани на малки парченца, със семената

1 стрък зелен лук, наситнен

1/2 ч зелени или червени чушки, нарязани

За соса: Смесете в купа:

1 1/2 с.л. сухо шери

1/2 ч.л. захар

1/2 ч.л. мононатриев глутамат, по желание

2 с.л. светъл соев сос

1/4 ч пилешки бульон

1 ч.л. царевично нишесте, смесено с

2 с.л. студена вода

 

1. Сгорещете 1 ч олио в уок или дълбок тиган. Добавете раците и пържете, докато станат оранжеви. Отцедете раците и изхвърлете олиото. Измийте и подсушете тигана.

2. Сгорещете тигана на силен огън. Добавете 2 с.л. олио. Когато се сгорещи, добавете сместа за подправяне. Запържете, като разбърквате за 30 сек. Добавете чушката и разбъркайте за около 10 секунди. Добавете сместа за соса. Върнете раците в тигана. Покрийте, намалете огъня до слаб и варете, докато сосът заври. Добавете царевичното нишесте и водата. Разбъркайте и гответе, докато сосът се сгъсти. Сложете в чиния за сервиране. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта