Регистрация

Пюре от лучена супа

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
840
Оцени рецептата

1/4 ч неосолено масло

340 мл тъмна бира

4 средно големи глави лук, нарязани на филийки

225 г чедър

4 ч телешки бульон

1/2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

1/8 ч.л. прясно смляно индийско орехче

 

Разтопете маслото в тиган на слаб огън, за предпочитане от чугун или мед. Добавете лука и гответе, покрито за 15 минути. Махнете капака и продължете да готвите 30 до 40 минути, като се разбърква често или докато лукът стане с дълбок златист цвят. Добавете бульона и индийското орехче. Покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри минута. Междувременно, оставете бирата да заври в малък тиган на умерен огън. Варете, докато се редуцира наполовина и свалете от огъня, добавете сиренето, като се разбърква докато се разтопи. Прехвърлете сместа в блендер, добавете 1 чаша лучена супа и смесете до гладкост. Заделете, свалете сместа с лук от огъня и прецедете течността. Прехвърлете лука в блендер или кухненски робот и пюрирайте, до гладкост. Върнете в тигана. Добавете заделената течност и сместа със сирене, добавете сол и подправете на вкус с черен пипер. Сервирайте горещо в супник.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта