Пюре от лучена супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч неосолено масло
340 мл тъмна бира
4 средно големи глави лук, нарязани на филийки
225 г чедър
4 ч телешки бульон
1/2 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
1/8 ч.л. прясно смляно индийско орехче
Разтопете маслото в тиган на слаб огън, за предпочитане от чугун или мед. Добавете лука и гответе, покрито за 15 минути. Махнете капака и продължете да готвите 30 до 40 минути, като се разбърква често или докато лукът стане с дълбок златист цвят. Добавете бульона и индийското орехче. Покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри минута. Междувременно, оставете бирата да заври в малък тиган на умерен огън. Варете, докато се редуцира наполовина и свалете от огъня, добавете сиренето, като се разбърква докато се разтопи. Прехвърлете сместа в блендер, добавете 1 чаша лучена супа и смесете до гладкост. Заделете, свалете сместа с лук от огъня и прецедете течността. Прехвърлете лука в блендер или кухненски робот и пюрирайте, до гладкост. Върнете в тигана. Добавете заделената течност и сместа със сирене, добавете сол и подправете на вкус с черен пипер. Сервирайте горещо в супник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ