Пържен праз с естрагон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 стръка праз, около 2,5 см дебелина, белите части само
1 яйце
пипер, прясно смлян, на вкус
1 чаена лъжичка магданоз, пресен, нарязан
1 чаена лъжичка естрагон, пресен, нарязан
брашно, за овалване
олио, за пържене
рапично или фъстъчено олио или лек зехтин
естрагонов оцет
Почистете праза много добре и го задушете над вряща вода, докато омекне за около 10 минути, след това поставете върху хавлиена кърпа, за да се отцеди. Разбийте яйцата в чиния и подправете със сол и черен пипер. Добавете магданоза и половината естрагон. Потопете праза в яйцето и разклатете, за да се покрие хубаво, а след това оваляйте в брашно.
Сгорещете достатъчно олио в тиган, така че да покрие дъното щедро. Изпържете праза, като обръщате често, докато се изпържи хубаво навсякъде. Извадете върху хавлиена кърпа да се отцеди за кратко. Сервирайте с останалия естрагон, поръсен отгоре и с купичка естрагонов оцет за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ