Регистрация

Пържен патладжан

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

1 1/3 ч брашно от леща

1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

2 ч.л. смлян кориандър

2 ч.л. маргарин (разтопен) или олио

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. Гарам Масала

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. смляна куркума

1/2 ч.л. лют пипер

вода

олио за пържене

1 средно голям, необелен патладжан

 

1. В голяма купа се комбинират първите 9 съставки с достатъчно вода до получаването на гъсто тесто.

2. Нарежете патладжаните и ги натопете в тестото, като оставите излишното да се отцеди.

3. В голяма тенджера или дълбок тиган, сгорещете олиото на силен огън. Добавете покрития с тесто патладжан, по няколко парчета наведнъж; запържете до златисто кафяво (времето за готвене варира от 3 до 10 минути). Ако олиото започне да пръска или дими, намалете огъня до умерен.

4. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта