Регистрация

Пържен патладжан и тиква

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
315
Оцени рецептата

1 малък патладжан, обелен, разполовен надлъжно и нарязан на тънки филийки

3 средно големи жълти тикви, обелени, разполовени надлъжно и нарязани на тънки филийки

Сол

Олио за пържене

Питка, нарязана

 

Леко посолете филийките патладжан и тиква от двете страни. Подредете ги върху хартиени кърпи и покрийте с още хартиени кърпи. Оставете за един час да се отцедят. Налейте олио в дълбок тиган и сгорещете, но без да пуши. Изпържете на партиди патладжана и тиквата на умерен огън до златисто кафяво. Махнете и отцедете върху салфетки. Добавете още олио, ако необходимо. Подредете патладжана и тиквата в чиния за сервиране и поднесете с питка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта