Регистрация

Пържен дроб със сметанов сос

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
271
Оцени рецептата

450 г телешки черен дроб; нарязан на филийки с дебелина 1 см

1/3 ч брашно

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

900 г мазнина

За соса със заквасена сметана:

1 ч сметана

1/2 ч.л. къри на прах

1 ч.л. магданоз, нарязан

1/4 ч.л. лют сос

1/2 ч.л. сол

 

Нарежете черния дроб на ивици около 0,6 см широки и 7 см дълги. Смесете брашното, солта и черния пипер. Оваляйте лентите черен дроб в подправеното брашно. Изпържете в сгорещената на 180 градуса мазнина до кафяво, около 2 - 3 минути. Отцедете върху попивателна хартия. Сервирайте топло или студено със соса.

На соса: Комбинирайте заквасената сметана, кърито на прах, магданоза, лютия сос и солта. Разбърква се добре. Оставя се в хладилника, до поднасяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта