Регистрация

Пържен артишок

Автор:
marcheva
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1554
Оцени рецептата

12 артишока; пресни

сокът на 2 лимона

2 с.л. сол

1 ч.л. пипер; прясно смлян

3 ч зехтин

 

Почистете артишока и оставете сърцевината, накиснете в лимонов сок, разреден с вода до готовност за готвене. В малка купа смесете солта и черния пипер. С пръсти отделете леко листенцата артишок, без да ги откъсвате. Поръсете артишока, включително между листата, със сместа от сол и черен пипер. Загрейте олиото в дълбок съд и запържете на умерен огън за 20 - 25 минути или докато дъното и страните са добре запечени. По време на готвенето, поръсете със студена вода. Прехвърлете в чиния. Сервирайте веднага.

 





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта