Регистрация

Пържено тофу с фъстъчен сос

Автор:
bogdanova
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
202
Оцени рецептата

450 г тофу, отцедено

2 ч чесън, нарязан

1 ч кориандър, корен, нарязан

3 ч сушени червени люти чушки, накиснати и нарязани, почистени от семената

1/2 ч.л. сол

3/4 ч оризов оцет

1/4 ч захар

1/2 ч фъстъци, нарязани ситно

2 ч фъстъчено или слънчогледово олио

2 ч.л. кориандър листа, нарязан

2 ч.л. червен пипер люспи

 

Нарежете тофуто на кубчета. Заделете. Направете паста от чесъна, корена кориандър, чили чушките и солта. Добавете оцета и се разбърква. Разтворете захарта в 1/4 ч гореща вода и го добавете към пастата заедно с фъстъците. Поръсете с листа кориандър и червен пипер люспи. Сложете олиото в тиган и сгорещете хубаво. Изпържете тофуто на маслена баня в продължение на 5 минути, докато стане светло кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете тофуто в чиния за сервиране с фъстъчения сос до него Използвайте соса за потапяне. Сервирайте топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта