Регистрация

Пържени скаридени крокети

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

450 г скариди

4 водни кестена, нарязани фино

1/2 ч бамбукови кълнове, нарязани фино

1/4 ч.л. прясно нарязан джинджифил

1 ч.л. сол

1 с.л. бяло вино

2 ч.л. царевично нишесте

1 белтък

олио за пържене

 

Почистете хубаво скаридите и ги обелете и смелете на кайма. Комбинирайте всички съставки с изключение на олиото. Оформете по една чаена лъжичка от сместа на топки. Сгорещете олиото в дълбок съд или тиган и изпържете скаридените топки до златисто кафяво. Махнете от олиото и се поставят върху хартия да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта