Регистрация

Пържени пролетни рулца с гъби

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
372
Оцени рецептата

226 г тънки оризови спагети

За пълнежа:

6 сушени китайски гъби

1 с.л. сушени дървесни гъби

6 водни кестена, обелени и нарязани

113 г пресни или консервирани раци, отцедени

226 г сурови скариди, обелени, почистени от вената и смлени на кайма

340 г свинска кайма

1 средно голяма глава лук, настърган

4 лука шалот, смлени

4 скилидки чесън, счукан

2 с.л. рибен сос

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

3 яйца

За рулцата:

1/2 ч захар

40 кръга оризова хартия от по 16,5 см в диаметър

Фъстъчено олио, за пържене

 

Сварете спагетите. Заделете. Пригответе плънката: Накиснете двата вида гъби в топла вода, докато омекнат, за около 30 минути. Отцедете. Премахнете стъблата на гъбите и изцедете хубаво водата. Смелете гъбите на кайма. Смесете гъбите с останалите съставки за плънката в голяма купа, най-добре с ръце. Заделете. На рулцата: Напълнете купа с 4 чаши топла вода и разтворете захарта в нея. Вземете по четири листа оризова хартия наведнъж, като държите останалите листа покрити с влажна кърпа, за да не се набръчкат. Един по един, потопете листовете в топла вода. Бързо ги извадете и разпънете на равна повърхност върху суха кърпа. Не трябва да се допират. Сгънете долната третина на всеки кръг. Сложете по една пълна чаена лъжичка от пълнежа в центъра на сгънатия участък. Навийте на компактен правоъгълник. Сгънете едната страна на хартията върху сместа, след това покрийте с другата страна. Навийте на руло върху плънката. Продължете, докато цялата смес се използва. На рулцата: Налейте олиото в дълбок тиган и сгорещете до 160С. Изпържете рулцата на партиди на умерен огън в продължение на 10 - 12 минути, като обръщате често, до златисто и хрупкава коричка. Извадете и отцедете върху салфетки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта