Регистрация

Пържени пролетни рулца със скариди

Автор:
Благослава
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
304
Оцени рецептата

За гарниране:

1 връзка мента

1 връзка кориандър

За пълнежа:

450 г китайски спагети

113 г нетлъста телешка кайма

113 г свинска кайма

113 г пресни или консервирани раци, отцедени

4 лука шалот, смлени

4 скилидки чесън, счукан

1/2 средно големи глави лук, настъргани

1 ч пресни соеви кълнове

2 с.л. рибен сос

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 яйце

За пържене:

1/2 ч захар

24 кръга оризова хартия, всеки от по 26 см в диаметър

24 сурови скариди, средно големи, обелени, с опашката, почистени от вената

фъстъчено олио, за пържене

 

Измийте и подсушете листата мента и кориандър. Заделете.

Пригответе плънката: Накиснете спагетите в топла вода за 30 минути. Отцедете. Нарежете на парчета с дължина 2,5 см.

На рулцата: Напълнете купа с 4 чаши топла вода и разтворете захарта в нея. Вземете по 2 листа оризова хартия и дръжте останалите листове покрити с влажна кърпа, за да не се набръчкат. Потопете 1 лист оризова хартия в топлата вода. Извадете и разпънете върху суха кърпа на равна повърхност. Накиснете втория лист от оризова хартия и да го разпънете, без да докосва другия. Сгънете долната третина на всеки кръг. Поставете 1/2 супена лъжица от пълнежа в центъра на сгънатия участък. Сложете 1 скарида в плънката, като оставите опашката да стърчи над линията на прегъване. Покрийте скаридите с още 1/2 супена лъжица пълнеж и увийте тестото на стегнат триъгълник. Изпържете рулцата в сгорещено олио на умерен огън в продължение на 10 - 12 минути, като ги обръщате често, докато се получи коричка и са златисто кафяви. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете с мента и кориандър.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта