Регистрация

Пържени пролетни рулца със скариди и свинско

Автор:
Martchella
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
300
Оцени рецептата

3 ч олио

2 скилидки чесън, счукан

225 г свинска кайма

225 г скариди, обелени, почистени от вената, смлени на кайма

3/4 ч смлени водни кестени

2 моркова, настъргани

1 ч наситнена целина

1/2 ч зелен лук, нарязан много фино

2 с.л. соев сос

1 ч.л. сол (по желание)

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

Кори за пролетни рулца

Сладко-кисел сос

 

В уок или тиган, сгорещете 2 с.л. олио. Добавете чесъна и се разбърква, докато се усети ароматът - около 5 секунди. Добавете каймата и скаридите и запържете в продължение на 1 минута. Добавете водните кестени, морковите, целината и зеления лук. Запържете за около 2 минути, или докато зеленчуците омекнат, но са все още хрупкави. Добавете соевия сос, сол и черен пипер. Разбъркайте. Отстранете от огъня. Отцедете мазнината от тигана. Сложете около 1/3 ч от плънката в долната една трета на корите. Прегънете върху плънката. Навлажнете краищата с вода или смес от царевично нишесте и вода. Сгънете ъглите и натиснете здраво, за да се запечата, като плик. Навлажнете краищата на плика с вода и навийте на здраво руло. Залепете много добре и заделете със затворената страна надолу. Повторете, докато изразходвате цялата плънка. Сгорещете олио в тиган до 190 градуса. Сложете по 4 - 5 рулца наведнъж в горещото олио. Изпържете на маслена баня до коричка и златисто. Отцедете върху салфетки. Сервирайте топли със сладко-кисел сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта