Пържени пролетни рулца със скариди и свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч олио
2 скилидки чесън, счукан
225 г свинска кайма
225 г скариди, обелени, почистени от вената, смлени на кайма
3/4 ч смлени водни кестени
2 моркова, настъргани
1 ч наситнена целина
1/2 ч зелен лук, нарязан много фино
2 с.л. соев сос
1 ч.л. сол (по желание)
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
Кори за пролетни рулца
Сладко-кисел сос
В уок или тиган, сгорещете 2 с.л. олио. Добавете чесъна и се разбърква, докато се усети ароматът - около 5 секунди. Добавете каймата и скаридите и запържете в продължение на 1 минута. Добавете водните кестени, морковите, целината и зеления лук. Запържете за около 2 минути, или докато зеленчуците омекнат, но са все още хрупкави. Добавете соевия сос, сол и черен пипер. Разбъркайте. Отстранете от огъня. Отцедете мазнината от тигана. Сложете около 1/3 ч от плънката в долната една трета на корите. Прегънете върху плънката. Навлажнете краищата с вода или смес от царевично нишесте и вода. Сгънете ъглите и натиснете здраво, за да се запечата, като плик. Навлажнете краищата на плика с вода и навийте на здраво руло. Залепете много добре и заделете със затворената страна надолу. Повторете, докато изразходвате цялата плънка. Сгорещете олио в тиган до 190 градуса. Сложете по 4 - 5 рулца наведнъж в горещото олио. Изпържете на маслена баня до коричка и златисто. Отцедете върху салфетки. Сервирайте топли със сладко-кисел сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ