Регистрация

Пържени зеленчуци по индонезийски

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1150
Оцени рецептата

1 глава броколи, нарязана на розички (около 1 чаша)

1 средно голяма глава лук, нарязан на четвъртинки и на филийки с дебелина 1см

1 морков, нарязан на филийки с дебелина 0,5 см

225 г гъби кладница, нарязани на ивици

Останалата марината

4 с.л. тайландски фъстъчен чили сос

1 с.л. царевично нишесте, разтворено в

1/2 ч топла вода

Фъстъчено олио

 

Загрейте уока, изсипете малко олио и изчакайте да се сгорещи. Бързо запържете морковите, след това броколите, след това лука, по около 1 минута всяко. Добавете марината, разбърква се 1 минута; добавете фъстъчения сос, разбърква се още една минута, след което добавете царевично нишесте и варете, докато се сгъсти. При поднасяне, поставете купчина жасминов ориз във всяка чиния, сложете купчина от запържените зеленчуци от едната му страна; полейте всичко със соса.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта