Пържени дъмплинги с портокалов сос за потапяне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г свинска кайма, запържена
450 г сварени скариди
1/4 ч ситно нарязан лук
1/4 ч ситно накъсано китайско зеле
2 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. смлян джинджифил
20 готови дъмплинга
1 с.л. фъстъчено олио
2 ч.л. нискокалоричен маргарин
2 с.л. Терияки сос
За соса за потапяне:
4 ч.л. портокалов мармалад
2 ч.л. сос хойсин
2 ч.л. оризов оцет
На дъмплингите: В средно голяма купа смесете каймата, скаридите, лука, зелето, соевия сос, царевичното нишесте и джинджифила, смесват се добре. Сложете по равни количества от сместа в (около 1 чаена лъжичка) в центъра на всеки дъмплинг; навлажнете краищата с вода и прегънете наполовина, така че да се получи триъгълник. Натиснете краищата заедно, за да запечатат; в тиган или уок, комбинирайте олиото и маргарина и сгорещете, на силен огън, докато маргаринът забълбука. Прибавете дъмплингите и пържете, като обръщате често, докато покафенеят от всички страни. Добавете терияки соса и оставете да заври, като се разбърква, за да покрие дъмплингите. Използвайте решетъчна лъжица и ги прехвърлете в чиния за сервиране, но запазете соковете в тигана. На соса: в същия тиган (или уок) добавете съставките за соса и се разбърква, за да се съчетаят със соковете в тигана. Изсипете соса в малка купа и сервирайте с дъмплингите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ