Регистрация

Пъпеш със скариди и ягоди

Автор:
george
|
Дата:
13 Jul
|
Видяна:
588
Оцени рецептата

1/2 средно по размер авокадо

1/2 ч.л. лимонов сок

1 зрял пъпеш, среден размер, сезонен (напр. медена роса)

1 сърцевина от целина, нарязана

113 г ягоди, почистени и нарязани на парчета

226 г варени, обелени скариди (ако са замразени, размразени)

2 малки марули, изплакнати и накъсани на парчета

За дресинга:

226 г ягоди

1 ч.л. пудра захар

2 с.л. зехтин

1 с.л. неподсладен портокалов сок

2 ч.л. фино нарязан пресен магданоз

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Обелете и нарежете авокадото и го поставете в купа. Поръсете с лимонов сок, за да се предотврати обезцветяване. Разполовете пъпеша, изхвърлете семената и издълбайте плътта с помощта на лъжичка за пъпеш (или нарежете на кубчета). Внимателно смесете пъпеша, нарязаната целина, ягодите и скаридите с авокадото и оставете в хладилник, до употреба. В същото време, пюрирайте съставките за дресинга в кухненски робот или пасатор. Подредете марулята в 4 чинии и разпределете скаридената смес между тях. Полейте с дресинга и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта