Регистрация

Пълнен с рикота цвят от тиквичка

Автор:
violeta
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
385
Оцени рецептата

450 г рикота

1 глава лук, наситнен

1/2 ч препечени бадеми или кедрови ядки (ситно нарязани)

1/2 ч настърган пармезан

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1 ч.л. чеснова сол

2 с.л. нарязан пресен босилек или

1 ч.л. сушен босилек

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 с.л. масло, разтопено

20 средно големи цвята от тиквички или повече, прясно набрани и изплакнати в студена вода

Латинки за гарнитура

 

Смесете всички съставки с изключение на маслото и цветовете. Плънката трябва да е на стайна температура. С помощта на сладкарски пош, внимателно напълнете цветовете. Не препълвайте. Поръсете с разтопено масло и гответе в микровълновата фурна на средна мощност за около 3 минути или на 180С във фурната за около 15 минути. Внимавайте плънката да не изтече. Гарнира се с латинки, пълнени с допълнително плънка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта