Пълнени тулумбички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч вода
1/2 ч масло/маргарин
1/2 ч.л. сол
1 ч брашно
5 средно големи яйца
2 с.л. масло или маргарин
2 средно голяма глава лук, нарязан фино
450 г гъби, нарязани фино
1 с.л. сметана
Загрейте фурната до 200ºС. Намазнете и набрашнете голяма тава. Смесете водата, 1/2 чаша маргарин и солта в тенджера. Оставете да заври на умерен огън. Добавете брашното наведнъж. Разбърква се енергично с дървена лъжица до гладкост и докато тестото образува топка и се отделя от стените на съда. Отстранете от огъня. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Изсипете тестото в голяма сладкарска чанта, с приставка за тулумбички. Изстискайте по около една супена лъжица тестото върху подготвената тава, като оставите известно разстояние между отделните тулумбички. Пече се 20-25 минути до златисто кафяво. Оставете да изстине. Разтопете 2 супени лъжици масло / маргарин в голям тиган. Добавете лука и гъбите; запържете леко на умерено-слаб огън, докато омекнат. Добавете заквасената сметана в лучената смес; оставете да се охлади. Срежете изпечените тулумбички наполовина хоризонтално. С помощта на лъжица или малък нож, отстранете мекото тесто отвътре, така че да се получат 2 кухи парчета с дебелина 0,5 см. Сложете около 1 супена лъжица от сместа със заквасена сметана в долната част на всяка тулумба. Сложете горната част отгоре. Загрейте фурната до 180ºС. Пече се в голяма тава 10 минути или докато се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ