Регистрация

Пълнени топчици от сладки картофи

Автор:
светли
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
268
Оцени рецептата

За тестото:

680 г сладки картофи, нарязани на малки парченца

1 ч.л. сол

1 ч.л. мононатриев глутамат

2 с.л.захар

2 с.л. меко масло

2 с.л. брашно от тапиока

За плънката:

113 г скариди

113 г месо, мляно

3 малки глави лук, нарязан

56 г замразен зелен грах

1 пресен лук, нарязан

2 гъби, нарязани на кубчета

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. мононатриев глутамат

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. сос от стриди

1/2 с.л. царевично брашно, разтворено в 3 с.л. вода

2 с.л. олио за готвене

 

1. Задушете картофите до омекване. Намачкайте на каша. Оставя се да изстине.

2. Сгорещете олиото за готвене в тиган. Добавете скаридите и каймата и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете лука, пресния лук и гъбите и се разбърква за още една минута.

3. Добавете сол, мононатриев глутамат, захар, соев сос, сос от стриди и сместа с царевично брашно. Разбърква се добре. Добавете зеления грах и се разбърква. Свалете от огъня и охладете.

4. Сложете съставките за тестото в купа и разбъркайте добре. Замесете добре. Разделете на 20-25 части.

5. Разточете всяка част на топка и разточете.

6. Сложете 1 ч.л. от пълнежа в центъра на тестото. Навлажнете краищата, сгънете отново и запечатайте.

7. Сгорещете олио за готвене за пържене на маслена баня. Пържете до златисто кафяво. Поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта