Пълнени опашки от омар
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 пресни омара (450 г)
1/2 ч кубчета воден кестен (или целина)
Олио
За сместа с царевично нишесте:
1 щипка сол
1/4 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. бульон или вода
За португалския сос:
3 с.л. масло
1 1/2 с.л. брашно
1/3 ч кокосов сок
1/3 ч бульон или вода
1 1/2 с.л. сгъстено мляко
1 1/2 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. сол
За плънката:
1/2 ч ситно нарязано без кожа сурово пилешко месо
1/2 ч фино нарязан лук
1/4 ч фино нарязани гъби
8 предварително накиснати и ситно нарязани малки сушени черни китайски гъби
1/8 ч фино нарязана целина
1 с.л. фино нарязан лук шалот
1/3 ч ситно нарязано сурово месо от омар
Олио
За овалване:
2 яйца, разбити
Галета
За гарниране:
1 - 2 ситно нарязани червени чушки
Свалете черупката на омара. Заделете и почистете опашките. Отделете достатъчно месо от неварения омар, колкото е необходимо за плънката и нарежете фино на кубчета. Накълцайте оставащия омар на малки квадратни парчета. Подгответе сместа с царевично нишесте като разбъркате добре. За португалския сос, загрейте маслото на слаб огън, добавете брашното, след това останалите съставки за соса. Сварете на паста и оставете настрана. За плънката, запържете съставките в малко масло на слаб огън. Добавете португалския сос. Отстранете от огъня и когато се охлади, напълнете черупките от опашката. Поръсете подаващата се плънка с яйце, поръсете с галета. Сгорещете достатъчно количество олио за пържене на маслена баня, докато запуши и намалете огъня; сложете пълнените опашки за 5 мин. до златисто. Отстранете от огъня. Сгорещете още 4-5 чаши олио в уока. Когато се сгорещи, добавете парчетата месо от омар и запържете. Извадете и заделете. Почистете и сгорещете тигана с 1/2 чаена чаша олио и запържете при разбъркване нарязаните на кубчета водни кестени (или целина) и сместа с царевично нишесте смес в продължение на 1 минута. Изсипете сместа в чиния и се поръсва нарязана червена чушка. Подредете опашките от омар в кръг около нея.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ