Регистрация

Пълнени люти чушлета с рачешко

Автор:
marto
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
193
Оцени рецептата

450 г рачешко месо, накъсано

1 консерва люти чушки

2 с.л. зелена чушка, ситно нарязана

2 с.л. лук, ситно нарязан

1/4 ч крекери

1 яйце, разбито

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/8 ч.л. лют червен пипер

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч мляко

За панировката:

2 ч крекери, натрошени

1 ч мляко

2 яйца

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

 

Нарежете чушките наполовина по дължина. Изхвърлете семената и изплакнете внимателно. В голяма купа смесете останалите съставки, с изключение на сместа за панировката. Напълнете чушките със сместа с рачешко и натиснете плънката хубаво. Заделете чушките настрана.

На панировката:

Сложете крекерите в плоска чиния. Смесете млякото, яйцата и солта и черния пипер. Потопете чушките в яйчената смес, после в крекерите. Повторете процедурата. Пържете на 185ºС градуса до златисто кафяво. Отцедете върху на попивателна хартия.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта