Пълнени краставични кръгчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 големи патладжана
Малко зехтин
30 г филирани бадеми
1 малка глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. пресен магданоз, нарязан
Сол и пипер
1 краставица
1 маруля
450 г домати, нарязани на филийки
Резени лимон
Магданоз, стръкчета
Загрейте фурната до 200ºС. Срежете патладжаните наполовина и втрийте леко зехтин върху кожата. Поставете с лицето надолу върху намазана тава и се пече 1 час. Оставя се да се охлади. Издълбайте вътрешността и смесете с бадемите, лука, чесъна и магданоза. Подправете и охладете добре. Нарежете краставицата на 8 кръга по 3 см. Издълбайте средата на всеки кръг, така че да се образува малък джоб, като внимавате да срежете до дъното. Оставете ги сурови или бланширайте за 5 мин. Напълнете краставицата с патладжанената паста. Постелете чиния за сервиране с листа маруля и подредете доматите по края. Сложете пълнените хапки краставица в средата и гарнирайте с лимон и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ