Пълнени гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
10 големи гъби
1 ч.л. зехтин
1/4 средно голяма глава лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, нарязан фино
1/4 ч.л. босилек
1/4 ч.л. риган
1 с.л. пресен магданоз, нарязан
1 филийка бял хляб, натрошен фино
1/8 ч.л. пипер
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. шери
1. Загрейте фурната до 180С. Внимателно почистете гъбите с влажна кърпа. Отстранете пънчетата и ги нарежете ситно.
2. Загрейте зехтина (или вода) в тиган. Добавете лука и гответе до златисто. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете нарязаните ситно стъбла гъби, босилека, ригана и магданоза и гответе 5 минути като разбърквате от време на време. Добавете трохите хляб, пипера, соевия сос и шерито и гответе, като се разбърква в продължение на 2 минути. Добавя се допълнително сол и черен пипер, ако е необходимо.
3. Поставете гъбите с отворената страна нагоре, в намаслена тавичка. Напълнете всяка със сместа и образувайте могила с пръсти.
4. Печете 15 минути и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ