Регистрация

Пълнени гъби с наденица

Автор:
Savatova
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
696
Оцени рецептата

2 наденици

1/4 ч.л. семена див копър

Щипка едросмлян червен пипер (по желание)

1/4 ч лук, наситнен

1 скилидка чесън, счукан

Зехтин, колкото е необходимо

1/4 ч магданоз, нарязан

1/4 ч черни маслини, нарязани

1/3 ч сос бешамел

Сол и пипер

12 пресни гъби, големи

Настърган пармезан

 

Обелете и натрошете наденицата в малък тиган. Запържете леко, като разбърквате често, до готовност на месото. Подправете с копър и по желание с едросмлян червен пипер. Прехвърлете в купа с решетъчна лъжица и запазете мазнината в тигана. Запържете лука и чесъна в мазнината, като добавите малко зехтин, ако е необходимо, докато омекнат и са златисти, около 25 минути. Добавете нарязан магданоз и сложете сместа при заделената наденица. Прибавете маслините и бешамела в сместа и разбъркайте много добре. Опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Отстранете пънчетата на гъбите и заделете за друго ястие. Избършете гъбите с влажна кърпа и подправете леко със сол и черен пипер. Напълнете всяка гъба щедро с плънката. Подредете в леко намаслена тавичка. Поръсете с пармезан на вкус. Печете на 225С в продължение на 15 минути или до златисто кафяво по краищата. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта