Пълнени гъби с наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 наденици
1/4 ч.л. семена див копър
Щипка едросмлян червен пипер (по желание)
1/4 ч лук, наситнен
1 скилидка чесън, счукан
Зехтин, колкото е необходимо
1/4 ч магданоз, нарязан
1/4 ч черни маслини, нарязани
1/3 ч сос бешамел
Сол и пипер
12 пресни гъби, големи
Настърган пармезан
Обелете и натрошете наденицата в малък тиган. Запържете леко, като разбърквате често, до готовност на месото. Подправете с копър и по желание с едросмлян червен пипер. Прехвърлете в купа с решетъчна лъжица и запазете мазнината в тигана. Запържете лука и чесъна в мазнината, като добавите малко зехтин, ако е необходимо, докато омекнат и са златисти, около 25 минути. Добавете нарязан магданоз и сложете сместа при заделената наденица. Прибавете маслините и бешамела в сместа и разбъркайте много добре. Опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Отстранете пънчетата на гъбите и заделете за друго ястие. Избършете гъбите с влажна кърпа и подправете леко със сол и черен пипер. Напълнете всяка гъба щедро с плънката. Подредете в леко намаслена тавичка. Поръсете с пармезан на вкус. Печете на 225С в продължение на 15 минути или до златисто кафяво по краищата. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ