Регистрация

Пълнени гъби с кестени

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
228
Оцени рецептата

8 големи гъби

Зехтин; за пържене

За плънката

28 г масло или маргарин

1 голяма глава лук, ситно нарязан

340 г цели варени кестени, обелени

лимонов сок

сол

прясно смлян черен пипер

настъргано индийско орехче

За крутоните:

8 филийки пълнозърнест хляб

56 г меко масло

 

Загрейте фурната до 150 C. Изрежете кръгове от хляба и ги намажете от двете страни с масло. Сложете ги върху хартия за печене. Пече се в продължение на 1 час или докато се получи златиста коричка. Охладете.

Махнете стъблата на гъбите, измийте шапчиците и ги подсушете върху кухненска хартия. Изпържете от двете страни в зехтин и отцедете добре. Овкусете със сол и черен пипер, след което заделете, докато правите плънката.

Разтопете маслото в средно голяма тенджера. Добавете лука и запържете за около 7 минути, докато омекне. Нарежете стъблата на гъбите, добавете ги в съда и гответе още 1-2 мин. Отстранете от котлона и добавете варените кестени, като ги намачкате, но не много ситно. Добавете малко пресен лимонов сок и сол, черен пипер и настъргано индийско орехче на вкус. Преди сервиране, загрейте предварително фурната до 200 C сложете крутоните в плитка тавичка и сложете по 1 гъба върху всеки. Напълнете гъбите с плънката. Печете на фурна или на грил, докато се сгорещят - за 10 минути под грила, 15-20 минути във фурната.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта