Регистрация

Пълнени гъби с кашкавал

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
598
Оцени рецептата

12 големи пресни гъби

3 с.л. масло или маргарин

сол и черен пипер

1/4 ч масло или маргарин

1/8 ч фино нарязан лук

1 с.л. брашно

1/2 ч пълномаслена сметана

1/4 ч нарязан магданоз

1/4 ч настърган кашкавал

 

1. Избършете гъбите с влажна кърпа. Извадете стъблата и оставете настрана.

2. В топлоустойчива, неметална купа, разтопете 3 с.л. масло в микровълновата фурна за 30 секунди.

3. Намажете гъбите с разтопено масло или маргарин и поставете, с отворената страна нагоре, в плитка, топлоустойчива неметална тавичка. Поръсете отвътре със сол и черен пипер на вкус.

4. Нарежете ситно запазените стъбла.

5. В топлоустойчива, неметална купа, разтопете 1/4 ч масло в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете лука и нарязаните гъби; разбърква се до смесване.

6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути или докато лукът и гъбите омекнат. Добавете брашното, разбъркайте до гладкост.

7. Постепенно се разбърква със сметаната до гладкост.

8. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 1/2 минути или до сгъстяване и гладкост. Добавете магданоза.

9. Напълнете всяка гъба със сместа.

10. Поръсете с кашкавал.

11. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта