Регистрация

Пълнени гъби с диви водорасли Араме

Автор:
марина цекова
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
172
Оцени рецептата

1 ч диви водорасли Араме, изплакнати и накиснати

18 големи пресни гъби

1 ч.л. сусамово олио

1 средна глава лук

1/4 ч мирин

Сокът на 1 лимон

2 с.л. тамаринд

1 ч.л. джинджифилов сок (изстискан от настърган джинджифил)

пресен магданоз, наситнен

червена чушка или резен лимон за украса

 

Накиснете водораслите за 10 минути. Изплакнете добре и отцедете. Изплакнете гъбите и премахнете стъблата. Поставете гъбените „шапчици“ в тавичка, с отрязаните стъбла нагоре. Нарежете стъблата на кубчета и оставете настрана. Поставете накиснатите водорасли, заедно с водата в малка тенджерка. Ако е необходимо, се добавя още вода, за да ги покрие. Изчакайте да заври и оставете да къкри за около 15 минути. Отцедете. Изстискайте хубаво течността от водораслите и ги натрошете ситно. Загрейте олиото в малък тиган и запържете лука и стъблата на гъбите в продължение на 3-5 минути. Добавете водораслите. Смесете мирина, тамаринда, лимоновия и джинджифиловия сок. Полейте с половината течност водораслите и оставете да къкри, докато течността се изпари. Напълнете гъбените „шапчици“ с водораслите. Полейте с останалата марината отгоре. Покрийте с капак и печете на 180ºС за 20-25 минути – не печете прекалено дълго, за да не се свият гъбите. Гарнирайте и поднесете. За 6 порции.

 





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта