Регистрация

Пълнени гъби с бяло вино

Автор:
yasen
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
624
Оцени рецептата

24 средно големи гъби

2 с.л. маргарин или масло

1/4 ч лук, нарязан

2 с.л. бяло сухо вино

1/4 ч галета

1/4 ч шунка, нарязана ситно

2 с.л. магданоз, нарязан

1 с.л. сок от лайм

1 скилидка чесън, ситно нарязан

1 ч.л. листа риган, натрошен

щипка пипер

1/2 ч настъргано сирене

 

Отрежете стъблата на гъбите; нарежете ги фино, така че да се получи 1/4 чаша. Сгорещете маслото. Сложете целите гъби с отворената страна нагоре в маслото. Гответе непокрито докато гъбите са светло кафяви; премахнете гъбите с решетъчна лъжица. Запържете, като разбърквате лука в същия тиган, докато омекне и добавете виното. Оставете на слаб огън за 2 минути. Смесете с нарязани стъбла и останалите съставки, с изключение на сиренето и целите гъби; оставете да изстине леко. Оформете сместа на 24 малки топчета, сложете всяка в една цяла гъба. Поръсете със сирене. Включете грила на фурната. Сложете гъбите в тавичка. Изпечете, докато сиренето се разтопи, около 3 мин.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта