Пълнени гъби по ориенталски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. пресен лимонов сок
24 големи гъби, само шапчиците, пънчетата нарязани
3 резена суров бекон
1/4 ч нарязан ситно лук
4 ч.л. чесън, счукан
2 с.л. соев сос
1 с.л. семена сусам, препечен
1/2 ч галета
1 с.л. галета; за гарниране
Пипер на вкус
1 стрък зелен лук, нарязан тънко, за гарнитура
В голяма тенджера, смесете 6 чаши вода с лимоновия сок, добавете гъбите и оставете течността да заври. Оставете да гъбите да къкрят за 6 мин. и ги прехвърлете в хартиени кърпи за да се отцедят. Запържете бекона в тиган на умерен огън, докато стане хрупкав и го прехвърлете на хартиени кърпи, за да се отцеди. Излейте цялата мазнина, без 1-1/2 супена лъжица от тигана и запържете лука, чесъна и пънчетата на гъбите на умерено слаб огън, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат и добавете соевия сос, сусама, 1/2 чаша галета, натрошения бекон и черен пипер на вкус. Запържете сместа, като се разбърква за 1 минута или докато стане леко суха и я разпределете между гъбените шапки. Поръсете останалата 1 с.л. галета върху гъбите и изпечете в средата на предварително загрята на 160С фурна в продължение на 7 минути или докато плънката се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ