Регистрация

Пълнени гъби Кати

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
07 Apr
|
Видяна:
181
Оцени рецептата

226 г гъби (с големи шапчици)

1 средна глава лук, нарязан ситно

1/2 ч сок от миди

3 .с.л. вино

1/4 ч галета

3 с.л. масло

1/2 ч равни количества сметана и мляко

3 с.л. пармезан

 

Свалете внимателно стъблата на гъбите (така че да не се разкъсат шапчиците). Нарежете стеблата ситно. Сотирайте гъбите и лука в масло (или зехтин) бавно на средно-слаб огън, докато поомекнат; внимавайте да не изгорят. Добавете мидения сок и виното; гответе бавно, докато по-голямата част от течността се изпари. Добавете галета и разбъркайте добре. Сместа трябва да бъде много суха. Добавете равните количества сметана и мляко, докато сместа заприлича на леко влажна глина. Добавете пармезана. Напълнете гъбените шапчици със сместа. Пече се на 120 градуса във фурната, до готовност на гъбите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта