Регистрация

Пуешки кюфтенца по тайландски

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
22 Jan
|
Видяна:
602
Оцени рецептата

1/4 ч вряща вода

3 с.л. кафява захар

3 с.л. сок от лайм или лимонов сок

1 средно голяма краставица, нарязана наполовина по дължина и след това на тънки филийки

1/2 малка глава лук, нарязана наполовина, след това разделена на пръстени

1 червена или зелена люта чушка, нарязана фино

450 г пуешка кайма

4 с.л. рибен или соев сос

1 с.л. червена къри паста или

1 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. сусамово олио

 

За соса: В купа смесете водата, кафявата захар и лимоновия сок. Разбъркайте докато кафявата захар се разтвори. Добавете краставицата, лука и лютата чушка. Разбърква се добре. Покрийте и оставете в хладилника до 3 дни. В купа смесете каймата, рибения или соев сос и червената къри паста. Разбъркайте добре. Оформете кюфтенца от сместа. Подредете ги в подходящ за микровълновата фурна съд. Покрийте хлабаво с восъчна хартия. Сложете в микровълновата фурна за 5-7 мин. или до готовност, като обръщате кюфтенцата и завъртате съда, ако е необходимо. Поднесете със соса и филийките краставица отгоре.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта