Регистрация

Прошуто със смокинови тарталети

Автор:
Благослава
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
180
Оцени рецептата

3 чаши брашно

12 супени лъжици сладко безсолно масло, разтопено

1/4 чаена чаша захар

2 големи яйца

12 смокини, узрели

226 г прошуто, нарязано на много тънки парчета – като хартия

1 чаена лъжичка семена резене

56 г студено пресован зехтин

 

Загрейте фурната до 200ºС. Намажете с масло тавичка и оставете настрана.

Направете купчинка от брашното върху работната си повърхност и направете кладенче в центъра. Сложете вътре захарта, яйцата и разтопеното масло, а с помощта на вилица смесете съставките на тесто. Месете една минута, докато се формира средно голяма топка. Разделете на 4 парчета и оформете всяко на топка. Оставете в хладилника за 15 минути, за да си почине. Междувременно, нарежете смокините на две половини. Извадете тестото от хладилника и разточете всяко парче на кръг с диаметър 10-12 см и дебелина 0,5 см. Подредете нарязаните плодове със срязаната част нагоре върху всеки кръг и печете на 200ºС за около 20 до 22 минути. Извадете от фурната, сложете 2 тънки резена прошуто върху всяка тарталета и поръсете със семена резене и студено пресован зехтин и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта