Пролетни рулца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г свинска кайма
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. сухо шери
1/2 ч.л. чеснова сол
2 с.л. растително масло
3 ч соеви кълнове
1/2 ч нарязан зелен лук
1 с.л. соев сос
1 с.л. царевично нишесте
3/4 ч вода, разделени
8 готови кори за пролетни рулца
1/2 ч готов микс за палачинки
1 яйце, разбито
олио за пържене
дижонска горчица
кетчуп
соев сос
Смесете свинското, 1 чаена лъжичка соев сос, шерито и чесновата сол и се разбърква добре. Оставете да престои 15 минути. Загрейте 2 супени лъжици масло в горещ тиган или голям уок на средно висока температура; запържете сместа в горещо олио. Добавете кълновете, лука и 1 супена лъжица соев сос. Запържете като разбърквате докато зеленчуците поомекнат; отцедете и охладете. Смесете царевичното нишесте с 1/4 чаша вода. Поставете около 1/3 чаша от сместа с месото върху долната половина на всяка кора. Навлажнете левия и десния край с царевичното нишесте. Сгънете долния край върху плънката. Навийте на руло. Навлажнете отново с царевичното нишесте и слепете. Смесете микса за палачинки, яйцето и останалата 1/2 чаша вода в малка купа; натопете всяко руло в тази смес. Загрейте олиото за пържене в уок или голям тиган на средно висока температура до 190С. Изпържете рулцата, по няколко наведнъж, в горещото олио от 5 до 7 минути или до златисто кафяво, като обръщате често. Отцедете върху хартиени кърпи. Нарежете всяко на 4 парчета. Поднася се с горчица, кетчуп и соев сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ