Регистрация

Пролетни рулца

Автор:
george
|
Дата:
11 Mar
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

225 г свинска кайма

1 ч.л. соев сос

1 ч.л. сухо шери

1/2 ч.л. чеснова сол

2 с.л. растително масло

3 ч соеви кълнове

1/2 ч нарязан зелен лук

1 с.л. соев сос

1 с.л. царевично нишесте

3/4 ч вода, разделени

8 готови кори за пролетни рулца

1/2 ч готов микс за палачинки

1 яйце, разбито

олио за пържене

дижонска горчица

кетчуп

соев сос

 

Смесете свинското, 1 чаена лъжичка соев сос, шерито и чесновата сол и се разбърква добре. Оставете да престои 15 минути. Загрейте 2 супени лъжици масло в горещ тиган или голям уок на средно висока температура; запържете сместа в горещо олио. Добавете кълновете, лука и 1 супена лъжица соев сос. Запържете като разбърквате докато зеленчуците поомекнат; отцедете и охладете. Смесете царевичното нишесте с 1/4 чаша вода. Поставете около 1/3 чаша от сместа с месото върху долната половина на всяка кора. Навлажнете левия и десния край с царевичното нишесте. Сгънете долния край върху плънката. Навийте на руло. Навлажнете отново с царевичното нишесте и слепете. Смесете микса за палачинки, яйцето и останалата 1/2 чаша вода в малка купа; натопете всяко руло в тази смес. Загрейте олиото за пържене в уок или голям тиган на средно висока температура до 190С. Изпържете рулцата, по няколко наведнъж, в горещото олио от 5 до 7 минути или до златисто кафяво, като обръщате често. Отцедете върху хартиени кърпи. Нарежете всяко на 4 парчета. Поднася се с горчица, кетчуп и соев сос по желание.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта