Пролетни рулца с манго
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
56 г оризови китайски спагети
8 кръга оризова хартия (22 см в диаметър)
4 големи листа от маруля, срязани наполовина надлъжно
1 голям морков, настърган
2 бр. манго, обелени и нарязани на парчета
1/2 ч пресни листа босилек
1/2 ч пресни ментови листа
113 г соеви кълнове (1 чаша)
Пикантен тайландски винегрет
Накиснете спагетите в 2 чаши топла вода за около 15 минути. Отцедете и оставете настрана. Потопете листата оризова хартия в топла вода (около 50 градуса) и прехвърлете върху работната повърхност, покрита с влажна кърпа. Изчакайте около 30 секунди или докато обвивката стане еластична. Поставете лист маруля върху две трети от оризовата хартия, като оставите 5 см празни на дъното. Сложете 2 супени лъжици спагети, 1 супена лъжица настъргани моркови, 2 филийки манго, по 1 супена лъжица от босилека и ментата и 2 супени лъжици соеви кълнове в горната част на марулята. Сгънете долната 5 см празна част на оризовата хартия върху плънката. Сгънете нагоре отново, така че да увиете плънката. Сгънете дясната, след това лявата част на обвивката. Продължете да сгъвате, докато се получи стегнат цилиндър. Прехвърля се в поднос и се покрива с влажна кърпа. Продължи пълненето, докато всички съставки са изразходвани. Сервирайте с пикантен тайландски винегрет като сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ