Регистрация

Пролетни рулца със свинско и скариди и сладко-кисел сос

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
1110
Оцени рецептата

За сладко-киселия сос:

1/4 ч ябълков оцет

1 ч.л. соев сос

1/2 ч захар

1 ч вода или сок от ананас

1/2 ч.л. ситно настърган корен джинджифил

1/2 скилидка чесън, счукан

2 с.л. царевично нишесте, смесено с 2 с.л. студена вода

Сол

За рулцата:

225 г смляно свинско

225 г сурови скариди, нарязани ситно

1/2 ч.л. смлени гъби

1/2 ч хикама, обелена, нарязана на кубчета

2 стръка зелен лук, нарязан ситно

3 жълтъка

2 с.л. соев сос

Готови кори за пролетни рулца

Олио за пържене

 

За да направите соса, комбинирайте оцета, 1 супена лъжица соев сос, захарта, водата, джинджифила и чесъна в малка тенджера. Оставете да заври. Смесете с разреденото царевично нишесте и оставете да къкри 5 минути или до сгъстяване. Подправете на вкус със сол. Дръжте на топло. За рулцата, смесете свинското, скаридите, гъбите, хикамата, зеления лук, жълтъците и 2 супени лъжици соев сос в купа. Разбърква се добре. Оформете около 1 1/2 супени лъжици от сместа в продълговата форма и сложете от едната страна на корите за рулца. Навийте на плътно руло, навлажнете краищата леко с вода, за да се запечатат. Повторете с останалия пълнеж. Изпържете на маслена баня в горещото олио до златисто кафяво. Сервират се цели или нарязани на половинки или третинки. Поднесете със сладко-киселия сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта